keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Sain kämpän!

Saksasta tuli tänä aamuna maili, jonka liitteenä oli vuokrasopimus. Kämppä on yhden hengen huone Waldhäuser-Ostin opiskelija-asuntolasta. Vuokra on 221,50e ja takuumaksu huikeat 400e, mutta sen käsittääkseni saa Saksassakin takaisin. Kyllä tulee Erasmus-stipendi tarpeeseen, kun yliopisto sen suvaitsee maksaa ensin. Iso painolasti vierähti hartioilta, nyt tiedän pääseväni nukkumaan jossain muualla kuin lähimmän sillan alla. 
Vuokrasopimus pitää faksata ensi viikon tiistaihin mennessä.


Ensimmäisen yön joudun nukkumaan retkeilymajassa, mutta ei ole suuri kustannus, kun hintaan vielä sisältyy aamiainen. Hienointa on, että tuon retkeilymajayön pystyi varaamaan netin kautta valmiilla lomakkeella ja sähköpostilla hoituu vahvistus.

Varasin vihdoin laivamatkankin Helsingistä Tukholmaan. Olin auttamattomasti liian myöhässä varaukseni kanssa, sillä halvimmat hyttipaikat oli jo menny ja joudun siksi maksamaan vähän enemmän "hienommasta"  A-luokan hyttipaikasta. Lisäksi otin meriaamiaisen, mutta en iltaruokaa, koska illalla tuskin on ikävän ja jännityksen kourissa yhtään ruokahalua, ja aamulla taas on pakko syödä kunnolla, että jaksaa päivän seikkailla Ruotsista Saksaan. Jännittää.

Mitä tästä opimme?

  • Kaikkien varausten suhteen kannattaa olla liikkeellä jo muutamaa kuukautta ennen lähtöä.
  • Vaihtoon lähtiessä menee hirveästi rahaa.
  • Yleensäkin asiat kannattaa pistää kuntoon jo hyvissä ajoin, eikä tehdä niin kuin minä: kaikki jää viime tinkaan ja hoidetaan kiireessä.
  • On hyvä, jos on tärkeitä ihmisiä, joille voi purkaa matkajännitystä, hermostuneisuutta ja hehkuttaa ja olla innoissaan kaikesta ja nyyhkiä kun on niin ikävä jo etukäteen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onneks olkoon :)