maanantai 22. lokakuuta 2007

Ensilumi

21.10.

Täällä sataa lunta. Ensimmäistä kertaa talvi pääsi yllättämään, koska mulla ei ole lähellekään riittävästi talvivaatteita. Oli muutakin mukaan otettavaa, ja ajattelin, että kyllä mä ehdin täältä sitten ostaa hyvissä ajoin ennen kun tarviikaan. On mulla yks paksumpi neulepusero, joka on vielä liian paksu, ja pipo ja yhet aika ohkaset hanskat. Ei oo talvitakkia tai kunnollista kaulaliinaa (semmoista kyllä kudon, myönnetään: nimimerkki eksyi Wolle Rödelin lankakauppaan, os. Neckargasse 7, tosin mulla ei ole sitä lankaa enempää, kun kaupassa oli vaan yks 50g kerä sitä, mitä halusin. Täytyy päästä maanantaina nettiin ja katsoa, voiko sitä tilata jostain tai onko lähellä toinen Wolle Rödel, josta vois käydä kattomassa). Lapasiakaan ei ole, mutta periaatteessa (periaatteessa? Käytännössä :D) mulla on lankaa ja puikot, että voin semmoiset kutoa. Ja kun kaulaliina joutu tauolle 66cm jälkeen (mittasin kirjekuorella) niin ehkä voisin taikoa ne langat jonkinlaisiks tumpuiks. Olin aatellu tehdä parit kämmekkäät, mutta niin ne suunnitelmat muuttuu kun taivaalta tulee valkosta höttöä niskaan :D

Noin muuten nukuin viime yön ensimmäistä kertaa kokonaan. Juteltiin Suden kanssa puhelimessa ja sen jälkeen oli paljon rennompi ja rauhallisempi olo kun mitä on ollu varmaan koko tänä aikana täällä. Yleensä olen heräilly neljän-viiden aikaan millon mistäkin päänsisäisestä syystä. Huomattavasti levänneempi olokin on, kun sai nukuttua. Sisäinen herätyskello herätti poikkeuksellisesti vasta yheksän aikaan, mutta loikoilin puoli kymmeneen. Sitten oli pakko nousta kattomaan lumisadetta, kun tajusin, miks ulkona ei ole oikeen minkään väristä (yleensä ollu aurinkoisen keltasen sininen taivas, tiiätte ehkä mitä tarkotan), sängyltä näkee nimittäin vaan taivaan eikä mitään muuta, mutta tästä pöydän äärestä näkee jo vastapäisen koulun/päiväkodin? Ja puiden latvoja.

Eihän tässä lumisateessa ole tosiaan muuta ihmeellistä kun se, että lehdet on vielä puissa, ja siksi aattelin, ettei talvi oo vielä ku aikasintaan kuukauden päässä. Kämppis sanoi jo perjantaina, että tänään sataa lunta, mutten uskonu. Ois vissiin pitäny ni oisin kuluttanu eilisen päivän jossain vaatekaupassa masistelemisen sijaan. Mutta en mä tänne jäädy, kerrospukeutumiseen on ihan riittävästi tarpeita. Siis siltä varalta, että jotakuta sattuis huolettamaan.
------------------------------------

Nyt on jo ilta. Lumi suli heti pois, ja kyllä täälläkin kuulemma yleensä putoaa ensin lehdet puista ja sitten vasta lumi. En vaivautunu tänään ulos ollenkaan, vaan neuloin sisällä. Tumput tein :) Peukalot tosin puuttuu vielä, eikä kukaan ole päätelly langanpäitä. Kyllä vähän tuntuu sormissa ja selässä, että on kököttäny monta tuntia ja tikunnu vaan. Bambupuikoilla, ne on aivan ihanat käsitellä, ja 100% villalangasta, joka myös on aivan ihanaa. Malli on Ulla-nettineulelehdestä Polysemiakämmekkäiden mukaan, mutta jatkoin niistä vaan omin luvin tumput. Voi olla, että joudun tekemään vielä huvikseni kämmekkäät, mutta ei ton malliset :) Tää tyttö kaipaa sen verran vaihtelua, että ei voi kahta tumppua enempää tehdä saman mallin mukaan, tai sitten saa malli olla tooosi kiehtova ja monimutkanen. Neulomisesta tulee hyvä olo ja ei-Novita-langat innostaa tekemään. Sen suhteen harmi, että ens viikolla alkaa luennot ihan kunnolla. Huomenaamuna pitää olla yheksältä kielihistorian luennolla, joutunen laittamaan herätyskellon soimaan sitä varten.
Hyvä Kimi!

1 kommentti:

Martta kirjoitti...

Pörrr! Blogisi kuulostaa perin masentuneelta :(. Tuohon asioiden järjestämiseen menee varmasti pari viikkoa aikaa, mutta uskon että sen jälkeen voit keskittyä elämään yleensä, ja tehdä siitä siellä sellaista kuin tahdot. Neulonta on hyvää terapiaa :>. Piristystä!